Het eerste Taal & Toekomstcertificaat is uitgereikt aan Yahya!

“Taal aan Zee kon helpen mijn doel te bereiken”

Nieuwkomer Yahya

Voor veel jonge nieuwkomers is het extra lastig om aan een stageplek of een baan te komen. Het taalcoachprogramma Taal & Toekomst van Het Begint met Taal helpt jonge anderstaligen die hun kansen op een baan, stage of opleiding willen vergroten. In Den Haag doen Taal aan Zee en Gilde Samenspraak mee aan het programma, waarbij de jongeren samen met een taalcoach een half jaar lang aan de slag gaan met hun toekomstdromen.

Syrische vluchteling Yahya (rechts op de foto) startte eind vorig jaar bij Taal aan Zee met het programma en heeft samen met zijn taalcoach Alper (links op de foto) in twintig sessies aan zijn leerdoelen gewerkt m.b.t. tot opleidings- en beroepskeuze.

Yahya heeft veel geleerd over het Nederlandse onderwijssysteem en heeft zich aangemeld voor en is toegelaten tot het schakeljaar van de Haagse Hogeschool. Hierna wil hij bouwkunde gaan studeren.

Coördinator Annemarie (midden op de foto) en het team van Taal aan Zee zijn trots op Yahya en wensen hem veel succes met zijn studie!