Les geven

Zonder vrijwilligers geen Taal aan Zee! Korter en krachtiger kunnen we het belang van de inzet van vrijwilligers niet formuleren. De educatieve activiteiten van Taal aan Zee worden uitgevoerd door enthousiaste vrijwilligers, met ondersteuning van een klein team van betaalde medewerkers.

Informatiebijeenkomsten  

Wil je aan de slag als taalvrijwilliger en/of meer informatie? Kijk hier voor alle data en vacatures.

Locatie: Taal aan Zee, Wegastraat 44, Den Haag. Aanmelden is niet nodig.

Verkozen tot Haagse Vrijwilligersorganisatie van het jaar 2019

We zijn ongelooflijk trots en blij dat Taal aan Zee is verkozen tot Haagse Vrijwilligersorganisatie van het jaar 2019!

De eerste prijs (een geldprijs van € 3500,-) werd op vrijdag 6 december uitgereikt door wethouder Kavita Parbhudayal namens de Gemeente Den Haag en vrijwilligersorganisatie PEP/Den Haag Doet.

“Taal aan Zee slaagt erin om verrassend vrijwilligerswerk toegankelijk te maken voor een brede doelgroep.

De organisatie heeft een helder vrijwilligersbeleid. Vrijwilligers hebben daarbij altijd de mogelijkheid om mee te denken over de inhoud van de functie, de begeleiding, het meerjarig beleidsplan en de organisatie.

Taal aan Zee gebruikt de input vanuit het tevredenheidsonderzoek onder de vrijwilligers en organiseert een jaarlijkse meedenkbijeenkomst.”

Uit het juryrapport

Goed Geregeld

00000425

Voor onze vrijwilligers is het “goed geregeld”. Sinds december 2015 hebben wij het keurmerk Vrijwillige Inzet Goed Geregeld van NOV (Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk). Met deze kwaliteitsonderscheiding willen we vooral laten zien dat we jou als vrijwilliger serieus nemen, dat we het aantrekkelijk geregeld hebben en dat je een het belangrijkste onderdeel bent van Taal aan Zee. Meer hierover vind je in ons vrijwilligersbeleidsplan.

Wat vragen wij van jou als taalvrijwilliger?

 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal en je hebt affiniteit met lesgeven. Je bent een rolmodel voor je deelnemer. Je bent in staat om je taalgebruik aan te passen aan het niveau van je deelnemer(s).
 • Je staat open voor de doelgroep van Taal aan Zee, andere culturen en levensopvattingen.
 • Je manier van communiceren is open, vriendelijk en enthousiast. Je hebt geduld en inlevingsvermogen.
 • We bieden een gedegen basistraining en door het jaar heen scholingsdagen en verdiepingstrainingen aan. We verwachten dat je daaraan deelneemt.
 • We zien ook graag dat je deelneemt aan intervisie en/of werkoverleg. Het is niet alleen inspirerend, maar ook nuttig en nodig om ervaringen uit te wisselen met collega’s.
 • Begrip en respect voor het leerproces en de keuzes van de deelnemers/cursisten.

Wat heeft Taal aan Zee jou te bieden?

 • een prettige werksfeer en ontmoetingen met bijzondere mensen
 • ondersteuning, scholing en training door professionele medewerkers
 • een vergoeding van reiskosten op basis van openbaar vervoer en een vergoeding van noodzakelijk gemaakte onkosten
 • een WA- en ongevallenverzekering tijdens je vrijwilligerswerk.

Vrijwilligersvacatures

Klik hier voor een overzicht van alle actuele vacatures (vrijwilligersfuncties) bij Taal aan Zee.

Direct solliciteren?

Wil je direct solliciteren naar een functie? Stuur dan je motivatie voor de betreffende functie, cv en informatie over je beschikbaarheid naar Fanny Winkelman via: f.winkelman@taalaanzee.nl. We nemen dan contact met je op voor een verdere kennismaking.

Aan de slag 

We lichten de verdere procedure graag toe. Na een kennismakingsgesprek ga je verder met het introductieprogramma, bestaande uit:

 • een basistraining voor taalvrijwilligers (meestal drie bijeenkomsten), waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen: tweede taalverwerving, begeleiden bij luisteren, spreken, lezen en schrijven, lesmateriaal, lesvoorbereiding en de rol van de taalvrijwilliger.
 • meelopen met de activiteiten in de praktijk (afhankelijk van functie)

Op het moment dat je definitief aan de slag gaat, wordt een individueel inwerkprogramma afgesproken en worden (praktische) afspraken gemaakt, die in vrijwilligersovereenkomst worden vastgelegd.

Share