Portretten van cursisten voor project Studio Aleppo

In Studio Aleppo in Humanity House stellen vijftig inwoners van de stad Den Haag zich aan je voor. Sommige zijn nieuwkomers, andere wonen hier al heel lang. Zo zijn ook cursisten van Taal aan Zee geportretteerd door Fotograaf des Vaderlands Robin de Puy. Wij vinden dat de foto’s ontzettend mooi zijn geworden.

Je kunt de foto’s nog tot en met 30 oktober bekijken in Humanity House op de Prinsegracht 8 in Den Haag. Behalve de vijftig portretten zijn ook de fotonegatieven die de aanleiding vormden voor dit project, gevonden tussen het puin in Aleppo, te bezichtigen in lichtbakken.

Europees project
Studio Aleppo, picturing (new) European citizens is een project van Paradox waarbij in verschillende Europese steden pop-up fotostudio’s worden gebouwd. In elke stad worden nieuwkomers en ‘vaste’ bewoners uitgenodigd zich te laten portretteren door een prominent fotograaf. Door de neutrale omgeving van de fotostudio komen verschillen tussen de groepen te vervallen: de geportretteerden stellen zich voor als legitieme en gelijkwaardige burgers van de stad.

Zhi Ling gefotografeerd door Robin de Puy voor Studio Aleppo

Hanin gefotografeerd door Robin de Puy voor Studio Aleppo