Een Stadsspeld voor veertien vrijwilligers van Taal aan Zee

Tijdens het jubileumfeest van het jarige Taal aan Zee werden op dinsdag 11 juni in Theater aan het Spui in Den Haag veertien vrijwilligers verrast met een Stadsspeld uit handen van wethouder Hilbert Bredemeijer. Hij bedankt de vrijwilligers voor hun betrokkenheid en hun inzet.

“Wij waarderen enorm wat u de afgelopen jaren voor heel Den Haag heeft gedaan. U verdient het allemaal om in het zonnetje te worden gezet.

De Nederlandse taal lijkt voor veel mensen vanzelfsprekend, maar dat geldt lang niet voor iedereen. De laaggeletterdheid in Den Haag is erg hoog en veel bewoners spreken de Nederlandse taal onvoldoende. Terwijl taal zo belangrijk is om de verbinding te vinden met je buren, vrienden of collega’s. Taal is de brug naar de rest van de stad. Het werk van Taal aan Zee is van onschatbare waarde: zij helpen met het bouwen van die brug. Veel dank voor jullie belangrijke werk en op de volgende tien jaar!

Zij kregen de onderscheiding voor hun jarenlange belangeloze inzet voor anderstalige nieuwkomers die het Nederlands niet of nauwelijks beheersen. Het gaat om vrijwillige docenten NT2, een taalcoach thuisles, oud-bestuursleden en ambassadeurs, een huisfotograaf en taalvrijwilligers in de bibliotheek. Samen zijn ze goed voor meer dan 169 jaar vrijwilligerservaring bij de Haagse vrijwilligersorganisatie die tien jaar bestaat in 2024.

Aan de volgende trouwe vrijwilligers van Taal aan Zee werd de Stadsspeld uitgereikt: Loek van Broeckhuysen, Ed de Bruyn Kops, Thea Dekker, Sylvia Eijking, Aad Hage, Loes van Lakerveld, Carla Nijman, André van Ommeren, Jolanda Remmerswaal, Betty Salverda, Margot Schoemaker, Rob Wiegman, Noortje Zuidhof en Helga Zurloh.

Fotoalbum

Kijk hier voor het volledige fotoalbum van het jubileumfeest op 11 juni 2024.

Op de grote foto: wethouder Hilbert Bredemeijer met de verraste en trotse vrijwilligers. (Niet alle vrijwilligers konden aanwezig zijn bij de uitreiking. Zo ontvingen docenten Carla, Loes en Betty hun speld later bij Taal aan Zee).