Taal aan Zee ontvangt landelijke kwaliteitsonderscheiding

Op woensdag 9 december reikte wethouder Ingrid van Engelshoven het landelijk keurmerk van NOV “Vrijwillige Inzet: GOED GEREGELD!” uit aan de Haagse vrijwilligers­organisatie Taal aan Zee. Dit gebeurde in Parkoers tijdens de jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst. “Heel fijn om te weten dat er voor u, vrijwilliger, goed gezorgd wordt”.


goedgeregeld

Waardering van de wethouder

Van Engelshoven overhandigde het keurmerk symbolisch aan vier vrijwilligers uit de werkgroep Goed Geregeld en bedankte alle 250 vrijwilligers van Taal aan Zee. “Juist nu waardeer ik uw inzet voor de samenleving zeer”.  Zij benadrukte het belang van de Nederlandse lessen die de vrijwilligers geven aan vluchtelingen, asielzoekers en geïsoleerde vrouwen: “U bent het begin van hun toekomst”.

Pleun van de Dool, adviseur Goed Geregeld bij PEP Den Haag, bracht lovende woorden van Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) over: Taal aan Zee zorgt goed voor zijn vrijwilligers, zowel op papier als in de praktijk. De informatiemap voor de vrijwilligers is zorgvuldig samengesteld, verzorgd en heel compleet met alle informatie voor de vrijwilliger om zijn/haar werk naar behoren uit te kunnen oefenen”.

 

Vrijwilligers vertellen

Zonder vrijwilligers geen Taal aan Zee. Daarom vertelt Lisa Koolhoven (zelf ook vrijwillig taalcoach/docent) van Verhalenpodium het mooie verhaal van vier vrijwilligers uit de werkgroep Goed Geregeld. (zie foto).